Звіт 17 Всеукраїнська науково-практична конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених «ЛОГІСТИЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА БЕЗПЕКА РУХУ НА ТРАНСПОРТІ» 2024

  • fahivci-i-studenti-obgovorili-novi-vikliki-dlya-transportnoyi-galuzi-pid-chas-vijni-1
  • fahivci-i-studenti-obgovorili-novi-vikliki-1
  • fahivci-i-studenti-obgovorili-novi-vikliki-2
  • fahivci-i-studenti-obgovorili-novi-vikliki-3
  • fahivci-i-studenti-obgovorili-novi-vikliki-4

17 Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» для здобувачів вищої освіти та молодих вчених у змішаному форматі провела кафедра логістичного управління та безпеки руху на транспорті Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, учасниками якої стали понад 100 осіб.
Цей захід дає можливість студентам зробити свій перший крок у науковій роботі в галузі транспорту, менеджменту, логістики та технічних наук.
Проведенню конференції передувала велика організаційна робота викладачів та студентів, було підготовлено для публікації більш ніж 50 наукових робіт.

01 лютого учасники конференції брали участь у роботі дев’яти секцій:
• Проблеми розвитку і формування сучасної логістичної інфраструктури;
• Перспективні конструкції транспортних засобів, технології експлуатації, діагностики, модернізації та ремонту;
• Проблеми комплексної безпеки та зниження аварійності;
• Інтеграція і розвиток сучасних транспортно-логістичних систем;
• Інформаційно-керуючі системи на транспорті;
• Енергозбереження, економіка та менеджмент на транспорті;
• Якість, стандартизація, сертифікація на транспорті;
• Сучасні засоби автоматизації технологічних процесів;
• Психолого-педагогічні аспекти підготовки майбутніх фахівців транспортної галузі.
Традиційно робота студентської конференції проводилась конференц-залі співорганізатора. Цього року це було ТОВ «Технолоджи» при підтримці директора Володимира Степанюка у м. Київ.
Конференцію було відкрито промовою голови конференції Наталією Чернецькою-Білецькою:
— Представники молодого покоління, як і ви, формують нову особу нашої країни. Ви прагнете нових віх і це причина появи нових ідей, які формують майбутнє для всіх нас. Бажаю вам максимально використати свої можливості, досягти великих досягнень, досягти більших висот, та миру і перемоги — сказала завідувачка кафедри.

Наступною взяла слово наша почесна гостя, наша випускниця Антоніна Рязнцева – головний спеціаліст відділу державного нагляду у м. Київ Державної служби України з безпеки на транспорті. Спікерка розповіла про добрі стосунки, плідну співпрацю, які склалися між кафедрою і Державної служби України з безпеки на транспорті. Не зважаючи на складний час, наші студенти спеціалізації «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» отримали можливість закріпити знання і навички на практиці у підрозділі Укртрансбезпеки на транспорті. Керівництво підрозділу і викладачі кафедри висловили свої сподівання щодо подальшої сумісної роботи для забезпечення транспортної галузі фахівцями.

«Як бачимо, на сьогодні інноваційні технології дозволяють суттєво впливати на створення принципово нових технічних рішень, забезпечують вирішення важливих соціальних та економічних проблем, а також дають можливість залучати до наукових досліджень студентів та аспірантів. Отже, головне – це заохочувати студентів до гармонійного поєднання навчальної, наукової та інноваційної діяльності, що сприятиме вдосконаленню якості вищої освіти, а також намагатися стимулювати талановиту молодь до втілення власних креативних розробок на благо суспільства» – зазначив представник Національного університету “Запорізька політехніка” завідувач кафедри “Транспортні технології” Сергій Турпак.

Під час конференції обговорили низку актуальних питань у сфері міжнародних перевезень, зокрема тих, що спричинені російсько-українською війною. Звернули також увагу на підготовку фахівців з міжнародних перевезень.

Велику дискусію викликала актуальніша доповідь Сергія Ващенко комерційного директора ТОВ «КСТ груп Україна» про зміни логістичних шляхів доставки експортно-імпортних товарів в умовах військового стану в Україні.
Надалі учасники конференції продовжили роботу у форматі доповідей та обговорень. Науковці порушили надзвичайно широкий спектр питань транспорту, студенти взяли активну участь в обговоренні доповідей, також було поставлено багато питань доповідачам.

Найкращими на думку викладачів серед студентів, які взяли участь в оцінюванні, стали:
• Хорошун Андрій «Підвищення ефективності системи постачання швидкопсувних вантажів в напрямку республіка Польща-Україна», Харківський національний автомобільно-дорожній університет;
• Кузнєцов Дмитро «Проблеми комлексної безпеки та зниження аварійності на автомобільному транспорті» магістр кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті СНУ ім. В. Даля;
• Водолазський Ілля «Оптимізація роботи диспетчера завдяки використанню сучасних програмних продуктів» студент Національного Авіаційного Університету.
• Черкашин Іван Андрійович «Синтетичні рідкі палива для двигунів автомобілів» студент кафедри залізничного, автомобільного транспорту та ПТМ СНУ ім. В. Даля;
• Жаравін Сергій Леонідович «Використання інтелектуальних контейнерів як перспектива розвитку технологій контейнерних перевезень» студент кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті СНУ ім. В. Даля.

Попри війну і повітряні тривоги, захід пройшов на високому науковому й представницькому рівні, основні її меседжі будуть опубліковані у збірці матеріалів.
Віримо в себе, Україну і ЗСУ!

Докладніше

You may also like...