Відбулась ХІ науково-практична конференція кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті

  • 7

Відбулась ХІ науково-практична конференція кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті

1-2 грудня 2020 року кафедра «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» провела щорічну ХІ науково-практичну конференцію здобувачів вищої освіти та молодих вчених.

Цього року конференція проходила у м. Рубіжне на базі науково-виробничого підприємства «Зоря», що є провідним підприємством хімічної промисловості України з розвиненою транспортно-логістичною мережею.

Тематика конференції охоплювала такі напрямки: транспортні технології, залізничний транспорт, автомобільний транспорт. За кожним напрямком працювало дев’ять секцій, де учасники висловлювали свої думки, обговорювали їх та ділилися досвідом. Також делегати мали можливість відвідати об’єкти інфраструктури залізничного та автомобільного транспорту, ознайомитися з роботою транспортних підприємств, що безумовно розширило кругозір майбутніх фахівців цієї галузі.

Через пандемію організатори зменшили кількість очних учасників і збільшили долю дистанційної участі. Загалом цього року було близько 115 осіб, в тому числі науковці-початківці та провідні вчені й практики транспортної галузі України. Учасники представляли такі організації та підприємства:

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, м. Сєвєродонецьк.
Український державний університет залізничного транспорту, м. Харків.
Харківський національний автомобільно-дорожній університет, м. Харків.
Регіональна філія «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця».
Краснолиманський центр професійного розвитку персоналу, м. Красний Лиман.
Національний транспортний університет, м. Київ.
Запорізький національний технічний університет, м. Запоріжжя.
Державний університет інфраструктури та технологій, м. Київ.
ДНУЗТ, м. Дніпро.
ТОВ «НВП «Зоря»», м. Рубіжне.
ОСП «Маріупольського політехнічного професійного коледжу ГВНЗ «ПДТУ», м. Маріуполь.
Східне міжрегіональне управління Укртрансбезпеки.

У ході роботи конференції було досягнуто основної мети заходу, а саме: узагальнено нові теоретичні положення щодо розвитку сучасних логістичних транспортних систем та підвищення безпеки на транспорті. Обґрунтовано напрямки розвитку та підвищення ефективності функціонування транспортних підприємств. Надано рекомендації щодо вдосконалення процесу підготовки фахівців у галузі транспортних технологій.

Учасники відзначили вдосконалення методів аналізу і побудови регіональних транспортно-логістичних систем, що забезпечують взаємодію різних видів транспорту в транспортних вузлах і на вантажних терміналах. Також актуальними є сприяння налагодженню зв’язків між наукою та виробництвом; розширення досвіду застосування сучасних програмних комплексів для автоматизації моделювання процесів логістичних систем, що забезпечують гнучкість, швидкість і якість рішень стратегічних завдань логістики; поглиблення вивчення проблем з організації безпеки руху на транспорті, зменшення кількості аварійних ситуацій та відмов; розвиток освітніх технологій щодо кваліфікаційного кадрового забезпечення на підприємствах транспорту.

Конференція була організована за підтримки регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» та Східного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки. За підсумками конференції було видано збірник наукових праць.

Докладніше

You may also like...