VIII Науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Логістичне управління та безпека руху на транспорті»

Кафедра «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» СНУ ім. В.Даля виступила організатором VIII Науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Логістичне управління та безпека руху на транспорті», яка відбулася на базі структурного підрозділу «Лиманського центру професіонального розвитку персоналу «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (м. Лиман Донецької області).

Мета проведення конференції – узагальнення нових теоретичних положень щодо розвитку сучасних логістичних транспортних систем та підвищення безпеки на транспорті; обґрунтування напрямків розвитку та підвищення ефективності функціонування транспортних підприємств; вдосконалення процесу підготовки фахівців у галузі транспортних технологій.

Цей захід став доброю традицією, він щороку збирає близько ста студентів з різних регіонів України. В цьому році найбільшу кількістю учасників забезпечили такі навчальні заклади:

1. Східноукраїнській національний університет імені Володимира Даля.
2. Український державний університет залізничного транспорту.
3. Національний університет «Львівська політехніка».
4. Державний університет інфраструктури та технологій.
5. Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум СНУ ім. В.Даля.
6. Артемівський коледж інфраструктури.

Відкриваючи конференцію, головний інженер – перший заступник директора регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Дмитро Борисенко, розповів про існуючі проблеми в роботі підприємства.

Організатор конференції завідуюча кафедрою «Логістичне управління та безпека руху на транспорті», д.т.н., професор Наталія Чернецька-Білецька представила всіх членів президії і побажала всім студентам і аспірантам не зупинятися на своїх досягненнях в науці.

Аспіранти і студенти виступили з доповідями про свої дослідження на одній з 7 секцій з актуальних проблем транспорту. Найбільш популярними за кількістю поданих заявок стали секції: «Перспективні конструкції транспортних засобів, технології експлуатації, діагностики, модернізації та ремонту», «Інтеграція і розвиток сучасних транспортно-логістичних систем», «Проблеми розвитку і формування сучасної логістичної інфраструктури».

В останні роки найбільш популярним напрямком конференції є секція «Проблеми комплексної безпеки і зниження аварійності». Спеціально для цієї секції на пленарне засідання були запрошені представники державної служби України з безпеки на транспорті в Луганській області Рязанцева А. К. і Хмелевський А.А.

Кожна доповідь супроводжувалася уточнюючими коментарями і питаннями аспірантів з профільних кафедр, а також обговоренням з усіма учасниками секцій. Завдяки цьому студенти змогли проявити себе як у ролі доповідачів, так і опонентів в науковій дискусії.

Незмінний інтерес в учасників конференції викликають ознайомчі екскурсії на виробництво. Цього року вони відвідали вузлову позакласну сортувальну станцію «Лиман» регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

Також при підтримці начальника головного управління Держпраці в Донецькій області Володимира Шубіна учасники та гості конференції відвідали ПрАТ “Краматорське автотранспортне підприємство 11410”.

Традицією конференції стало голосування студентів за кращу доповідь. Початківці-дослідники отримують корисні зауваження і цінні поради від професорів, викладачів і практиків виробництва, які можуть допомогти їм у подальшій науковій діяльності. Доповіді, представлені виступаючими, відрізнялися актуальністю, хорошим мультимедійним супроводом і викликали жвавий інтерес у слухачів.

Підсумки конференції були підведені відразу ж після закінчення засідань. Всі доповідачі отримали сертифікати участі. У той же день в теплій доброзичливій атмосфері відбулося нагородження лауреатів. Студентка СНУ ім. В.Даля Марченко А.В. перемогла в номінації «Краща доповідь». Також грамотами за активну участь і цікаві доповіді були нагороджені студентка 3-го курсу Університету Головіна Ю.О. і студенти СХМТ Гусаренко К.В. і Антоневич В.О.

You may also like...