IX Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Логістичне управління та безпека руху на транспорті»

  • DSC_0619

Кафедрою логістичного управління та безпеки руху на транспорті (завкафедрою д.т.н., проф. Н. Чернецька-Білецька) навчально-наукового інституту транспорту і логістики СНУ ім. В. Даля була організована дев’ята Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Логістичне управління та безпека руху на транспорті».

Наталія Чернецька-Білецька відкрила конференцію, представила її учасників, виступила з доповіддю. З привітальним словом та розповіддю про роботу ПАТ «Укрзалізниця» виступив радник директора регіональної філії «Південно-західна залізниця» Георгій Ейтутіс. Головний ревізор з безпеки руху поїздів регіональної філії Сергій Марушевський розповів про проблеми безпеки на залізниці, побажав студентам та аспірантам не зупинятися у наукових дослідженнях.

Взагалі на конференцію зібралося понад ста учасників та гостей. Вони отримали можливість доповісти про свої роботи у сімох секціях з актуальних проблем транспорту. Найпопулярнішими напрямами виявилися «Перспективні конструкції транспортних засобів, технології експлуатації, діагностики, модернізації та ремонту», «Інтеграція та розвиток сучасних транспортно-логістичних систем».

Кожна доповідь викликала жваве обговорення поміж усіма учасниками секцій. Таким чином студенти змогли проявити себе як у ролі доповідачів, так і у ролі опонентів у науковій дискусії.

Незмінну зацікавленість у учасників конференцій викликають ознайомчі екскурсії на виробництво. Цього року було організовано візити до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Українська залізниця» та філії «Українська залізнична швидкісна компанія».

Заступник начальника філії ЦТС «Ліски» Олександр Поліщук під час екскурсії комплексом розповів, що Центр є незаперечним лідером у сфері організації залізничних та інтермодальних перевезень транзитних та експортно-імпортних вантажів у контейнерах. Підприємство успішно використовує накопичений досвід для доставлення вантажів у будь-якому напрямку, об’єднуючи функціональний потенціал залізничного, автомобільного та морського транспорту.

Далі учасники конференції побували на екскурсії у швидкісному потягу «Інтерсіті +» і на технічній пасажирській станції «Дарниця» філії «Українська залізнична швидкісна компанія» ПАТ «Укрзалізниця».

Багато цікавого гості дізналися й з екскурсії по музею залізничного транспорту в управлінні «Південно-західної залізниці».

You may also like...