Х Всеукраїнська Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «ЛУБРТ»

  • 1

Студенти СНУ ім. В. Даля взяли участь у Х Всеукраїнській Науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» на базі структурного підрозділу «Лиманського центру професійного розвитку персоналу «Донецька залізниця». Захід пройшов під керівництвом кафедри «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» та за підтримки генерального директора ТОВ НВП «ЗОРЯ» Олександра Чернецова.

Конференція зібрала цього року близько ста студентів таких університетів:

– Східноукраїнській національний університет СНУ ім. В. Даля,

– Український державний університет залізничного транспорту,

– Національний університет «Львівська політехніка»,

– Державний університет інфраструктури та технологій,

– Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум СНУ ім. В. Даля.

Організатор конференції, завідувачка кафедрою «Логістичне управління та безпека руху на транспорті», д.т.н., професор Наталія Чернецька-Білецька привітала присутніх, представила всіх членів президії і побажала всім студентам і аспірантам не зупинятися на своїх досягненнях в науці.

Цю конференцію присвятили сторіччю Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. На конференції з доповідями виступили багато аспірантів та студентів. Їм була надана можливість розповісти про своє дослідження на одній з 5 секцій з актуальних проблем транспорту. Найбільш популярними за кількістю поданих заявок стали секції: «Перспективні конструкції транспортних засобів, технології експлуатації, діагностики, модернізації та ремонту», «Проблеми розвитку і формування сучасної логістичної інфраструктури».

На конференції учасники представили низку цікавих ідей і робіт.

В останні роки набирає популярності секція конференції «Проблеми комплексної безпеки і зниження аварійності». Спеціально для цієї секції були запрошені представники державної служби України з безпеки на транспорті в Луганській області. Про роботу цієї служби розповіли старший державний інспектор відділу надання адміністративних послуг Антоніна Рязанцева.

Кожна доповідь супроводжувалася уточнюючими коментарями і питаннями аспірантів з профільних кафедр, а також обговоренням з усіма учасниками секцій. Завдяки цьому студенти змогли проявити себе як у ролі доповідачів, так і опонентів в науковій дискусії.

Традицією конференції стало голосування студентів за кращу доповідь. Цього року перемогла студентка кафедри «Архітектури і містобудування» Ольга Дахно. Доповіді, представлені виступаючими, відрізнялися актуальністю, хорошим мультимедійним супроводом і викликали жвавий інтерес у слухачів.

Підсумки конференції були підведені відразу ж після закінчення засідань. Всі доповідачі отримали сертифікати участі. У той же день відбулося нагородження лауреатів, що проходило в теплій, доброзичливій атмосфері. Дмитро Булич, аспірант Державного університету інфраструктури та технологій (м. Київ), переміг в номінації «Краща доповідь». Також грамотою за активну участь була нагороджена Юлія Головіна, магістрантка СНУ ім В. Даля.

Приємною несподіванкою здивували наші спонсори – ТОВ НВП «Зоря» в особі директора з персоналу Ольги Глушень. Підприємство нагородило студентку 3-го курсу кафедри «Архітектури і містобудування» Тетяну Мінько, яка вразила студентів власноруч зробленим відео з 3-D моделюванням; магістра кафедри «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» Павла Лященка за удосконалення розрахунків з дисципліни «Загальний курс транспорту»; першокурсника кафедри «Логістичне управління та безпека руху на транспорті» Тимура Мільцева за цікавий доклад, сміливість та дебют.

Докладніше

You may also like...